Never Seen the Light of Day



Idag var en jätte fin dag! Solen sken och jag kunde inte sluta le.
Bilden föreställer en liten häst som står i min bokhylla. Den är fin, jag undrar vad den är gjord i för material. Den är jätte len, men den har ingen päls men känns ändå inte helt plastig heller.. hm. Ja,ja. Nu ska jag ta en promenad i solen med min kära ipod. Hej då!

28 Mars

Visst ser bilderna ibland bättre ut när de är upp-och-ned vända?


From 1946 with love

I denna lilla Skippyburk ligger det ett mynt från år 1946! Jag hittade det i min plånbok.

Liksom... 1946! Då var inte ens mina föräldrar födda! Dock mina morföräldrar, de var unga och antagligen glada över att kriget var slut (1945 tog andra världskriget slut).



Eftersom jag inte hade nåt bättre för mig så letade jag upp några bilder från 1946. Enjoy!:




Ibland tänker jag "Tänk att folk faktiskt har levt under den tiden! Tänk att folk har sett 40-talet i färg istället för svartvitt" haha


American cars







När jag är hemma och är sjuk brukar jag fotografera i mitt hus. Idag tog jag kort på pappas gamla leksaksbilar, de är hemskt fina tycker jag! <3
Han är, precis som jag, lika förtjust i 50/60-talet.


Mr White

Han har stort lockigt hår, han är lite rockig av sig men bäst av allt; Han är as bra på snowboard!!! Och eftersom jag är ett fan av SSX kan jag inte undgå att tycka att han är lite små het sådär, haha



Och hans namn är Shaun White


You're the funny little frog in my throat

Nääääää, vad sägs om att lyssna på Belle and Sebastian - Funny Little Frog och vara glad mitt i denna jobbiga förkyldning?
Låter som en bra idé!

http://www.youtube.com/watch?v=5vkPb6knGbg


De två vackraste orden på M och D

Jag har perioder då jag konstigt nog inte lyssnat på Mando Diao alls på typ en vecka. Men när det väl händer, när plöttsligt Mando Diao kommer upp på min Spotify lista så är det så obeskrivligt fint så det går inte att förstå.

Folk tror nog att jag är ett galet fan som bara tycker att Gustaf Norén är het och kommer ha tröttnat på dom om nåt år. Men min kärlek till Mando Diao är SÅ mycket större. Det är så djupt och fint, really. Och visst, ibland är jag lite sådär galen i dom, bara för att det är kul. Och Gustaf Norén är världens hetaste man, det måste man ju bara erkänna. Men det är jobbigt när folk drar alla typer av fan över en kam.

När någon pratar om dem eller deras låt plöttsligt spelas så känns det ungerfär som om man är utomlands helt själv och plöttsligt träffar man någon som kan svenska och man känner att man är som hemma. Haha, det låter nog dumt, men jag tänkte att jag har aldrig riktigt skrivit hur mycket jag faktiskt tycker om dom, utan att det låter som nåt galet pladder, haha.
Jag är inte den börjar inte skrika och bara "Oh shit det är ju Mando Diao för fan!!!!" när deras låt spelas på radion. Utan man blir bara glad och varm och bara "Åh! det är ju Mando Diao!!" och tänker på de vackra kullarna i dalarna och hur mycket jag saknar dom.

Jag älskar er <3


20 Mars

Det regnar utanför mitt fönster. Men det är bara bra, för det betyder att snön smälter lite mer och vi närmar oss våren! Och vet ni vad? Jag lovade mig själv att så fort snön försvinner på gatorna så skulle jag ha mina höga skor igen. Och nu är det ingen snö på gatorna! Åh! Imorrn ska jag vara superlång och glad igen! ..Fasst jag tar nog med ett par extra skor att byta till när jag ska gå hem, för i stan är det fortfarande massa is kvar...


Allt blir ju så mycket roligare med en rosett i håret







Jag gjorde en slarvig variant av bilden till vänster, bara för att jag inte hade något bättre för mig: en knut med rosett. Riktigt fint tycker jag!
Och den är väldigt lätt att göra:
*Kamma det håret som är mitt på huvudet bakåt och sätt fast med hårnålar.
*Kamma det som sitter på sidorna bakåt och sätt sedan allt hår i en toffs. När du är på sista varvet av toffsen så låter du håret bara gå igenom halva toffsen, på så sätt blir det den där knuten som hänger.
*För att undvika att det blir massa hår som sticker ut så sammla ihop det och sätt ytterlikare en toffs runt knuten.
*Knyt ett band runt toffsen och Voilà!

Lite svårt att förklara hur man gör kanske men det är inte så svårt att lista ut ejentligen, haha.
Fint blir det iallafall!


18 Mars






Idag har jag trottsat mina rädslor och klippt speglar i vatten.
Jag är jätte rädd för vassa saker och satan vad vasst det är med speglar. Låt inte det vackra skimmret i vattnet lura er!


S:t Patrick's Day


Taxmannen



Jag hade faktiskt redigerat denhär bilden. Och den blev så fin, men blogg.se är ett dilemma; Trotts att det är en JPEG-fil så funkar det inte!
För ibland när jag laddar upp bilder från min systemkamera (som är liksom den enda kameran jag använder nu för tiden) så känner jag att ni som läser denna lilla blogg måste tänka "Asså varför har Hon en system kamera..? Hon tar inte alls bra bilder och färgerna kommer inte fram! skärpan är dålig! HON HAR FÖR MYCKET ISO!" ..för jag brukade ta fina fotton, really. Och de bilder som laddas upp här är offta bara för att jag vill visa hur nånting särskillt ser ut, mer än så har jag väll inte tänkt kring bilderna här.. Jag kan ta fina fotton! Jag lovar! Jag ska allt visa er en dag och då kommer ni där se att jag förtjänar min systemkamera!


Jaja, nu till saken; Jag har köpt nya solglasögon. De är mint-gröna! Hur fint är inte de? Till rött läppstift och en rosa rosett kommer de se as coola ut till mitt mörka hår.

 

..Och jag hittade världens finaste lilla dam på H&M! En liten sjökvinna (eller vad man ska säga). Jag tycker hon är jätte fin! Hon påminner mig om hur min farmor såg ut på 50-talet .Hon har samma frissyr och diskreta näsa.
Och nu hänger hon på min väska (en fjällräven kånken) och tillsammans ska vi sprida 50-tals nostalgi över världen!
//Louise


Tralala lilla molntuss



Denna bild skulle jag gärna redigera så att den blev coolare och färgstarkare på sina ställen, men jag vet ju inte hur man gör, haha..
I vilket fall:
Jag önskar att jag passade i John Lennon glajjerna, men det gör jag inte, om jag inte har dom på näsan d.v.s. Så jag brukar hänga dom i tröj-kragen. Det ser fint och sommrigt ut tycker jag!


Gammal bild

Fin fint tycker jag!


RSS 2.0